84. Hur gammal är jorden? Del 7

(null)

Även publicerad på berea.se.



Jag ställde tidigare frågan: "Varför vill samhället indoktrinera oss i en filosofi som är så destruktiv för människor?"

Så här skriver Paulus i sitt brev till romarna:



"För Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet håller sanningen tillbaka. För det som kan förstås om Gud är uppenbart bland dem, för Gud har uppenbarat det för dem. För hans osynliga väsen, hans eviga makt och Gudom kan förstås ända från världens skapelse och kan ses klart genom det som är skapat, så de är utan ursäkt. För när de kände Gud, ärade de inte honom som Gud, inte heller var de tacksamma, utan blev fåfängliga i sina tankar och deras oförnuftiga hjärtan förmörkades. De påstod sig vara visa, men de blev dårar."

Romarbrevet 1:18-22


Enligt bibeln så vet alla människor att Gud finns, för det är självklart när man ser på skapelsen. Men Paulus skriver också att människor inte vill att det ska finnas en Gud. Därför försöker de på alla tänkbara sätt förklara bort Honom. Men i sin iver att verka intelligenta i sina teorier blir de dårar, står det. 


Men är det verkligen så? Vet alla dessa ateister innerst inne att Gud finns? 

Vi tar några citat här, så får vi se.



Richard Dawkins, professor på Harvard: 

"Det var evolutionsteorin som ledde mig till ateism."




Dawkins igen, angående pastorer som tror på evolutionsteorin:

"Nästa generation av kyrkomedlemmar kommer att se sina ledares inkonsekvens och därför överge bibeln helt och hållet."




Francis Crick, som tillsammans med två andra forskare upptäckte strukturen i DNA-molekylen sa:

"Biologer måste konstant påminna sig om att vad de ser inte var designat utan utvecklades."


Varför måste de det, kan man ju undra. Kan det vara så att det finns så tydliga tecken på att en intelligent designer ligger bakom allt, så att de hela tiden måste kämpa emot tanken på en skapande Gud?




Richard Dawkins har även skrivit följande:

"Biologi är forskning på komplicerade saker som ser ut att ha blivit designade för ett speciellt ändamål."


Kan det vara så, herr Dawkins, att de faktiskt var designade för ett speciellt ändamål?




George Wald sa:

"När det kommer till livets ursprung finns det bara två möjligheter. Skapelse, eller spontan uppkomst. Det finns ingen tredje väg. Spontan uppkomst blev motbevisad för hundra år sedan. Men det lämnar oss bara en slutsats, den av en övernaturlig skapelse. Vi kan inte acceptera det på filosofiska grunder. Därför väljer vi att tro det omöjliga. Att liv uppkom spontant av en slump."




Arthur Keith, författare till 20 böcker som försvarar evolutionsteorin, sa så här:

"Evolutionsteorin är obevisad och obevisbar. Men vi tror på den eftersom det enda alternativet är en speciell skapelse, och det är otänkbart."


Min fråga är, är det vetenskap?




Richard Dawkins igen:

"Darwin gjorde det möjligt att vara en intellektuellt uppfylld ateist."




H. G. Wells:

"Om alla djur och även människan utvecklades. I så fall faller hela den historiska grunden av kristendomen, historien om den första synden och om anledningen till Jesu död för våra synder, ihop som ett korthus."


Och det är ju sant. Men han verkar ha menat denna kollaps som något positivt.




Thomas Huxley sa:

"Jag antar att anledningen till att vi alla hoppade på idén om vårt ursprung är att idén om Gud störde våra sexuella utsvävningar."




Bertrand Russel:

"Att göra mig av med idén om Gud befriade mig till mina erotiska begär."




Gemensamt för alla dessa mycket intelligenta människor verkar vara målet att göra sig av med tanken på Gud. Men varför?


Vi ser nog svaret ganska tydligt i de två sista citaten. Och så här skriver Petrus:


"Först och främst ska ni veta detta, att i de sista dagarna ska det komma hånfulla, som vandrar efter sina egna begär och säger: Var är nu löftet om hans återkomst? Från den dag, då fäderna somnade in, har ju allt förblivit som det har varit från skapelsens början. För de vill inte veta att himlarna fanns för länge sedan och att jorden uppstod av vatten och genom vatten, genom Guds ord. Därigenom gick den dåvarande världen under genom att översvämmas av vatten."

Andra Petrusbrevet 3:3-6


Dessa högt intelligenta människor har alltså i sin iver att motbevisa Guds existens istället bevisat den, genom att uppfylla Petrus profetia angående människor i den sista tiden. 





Ett av resultaten av att tro på en gammal jord, att allt blev till av en slump och evolutionsteorin är att vi då blir våra egna laggörare och gudar.

Yuval Noah Harari har gjort några kända uttalanden som har sin grund i denna falska teori.


Han talar om det engelska uttrycket "hacking" här. Alltså när en människa tar sig in i någon annans dator för att spionera, samla information eller ändra på mjukvaran. Tänkte bara att jag skulle vara tydlig med det först. Det blir lite konstigt om man tror att han menar det man brukar göra med grönsaker…


Harari säger:


"Människor är nu "hack"-bara djur. Inte längre föremål för en intelligent design av någon påhittad gud ovanför molnen, utan för vår intelligenta design."


…och…


"Historien började när vi uppfann gudar, och kommer att sluta när vi blir gudar"


Han har också sagt att Jesu uppståndelse är "fake news".


Vidare säger han:


"Idén om mänsklig fri vilja är över. Idag har vi kapaciteten att "hacka" människor i massiv skala."



Det han säger om "hacking" här är ganska intressant tycker jag. Forskningen inom DNA-teknik de senaste åren har verkligen skenat. Från att ha förstått att människans celler innehåller långa trådar av komplex information, till att ha börjat klippa och klistra i dessa trådar med vad man kallar "CRISPR". Och det är detta som Harari talar om här. Vi kan genom människans DNA läsa av en människa och få så mycket information om henne så att den som har informationen vet mer om människan än vad hon själv vet. Vi kan också på olika sätt ändra i den informationen.


När de första så kallade vaccinationsdoserna för Covid-19 lanserades var företagen som tog fram dem mycket stolta över vad de hade presterat. Man gjorde uttalanden som:

"Det här är en uppdatering av människans mjukvara" och så vidare.

När folk blev skeptiska över dessa uttalanden valde man sedan att tona ner detta en del. Men faktum kvarstår. Man ändrade lite på sina patienters mRNA. Alltså en del av informationssystemet i cellerna. Ett av de stora företagen som tog fram dessa vaccin var ju Moderna (modify RNA) som tidigare sysslat med gen-modifierade växter.


Vi tar ett sista citat av herr Harari.


"Om hundra år kommer historiker att se tillbaks på corona-pandemin som tidpunkten då en ny typ av övervakning hade sin början. Övervakningen under huden."


Nu tror jag inte att alla som tagit covid-sprutan är övervakade. Jag citerar bara vad "eliten" säger. Men enligt bland andra Yuval Harari så finns redan nu tekniken och möjligheten att göra det.


Om man tänker efter så är ju dessa citat inget att bli förvånad över. Deras tankar är ju helt i linje med läran om en gammal jord och evolutionsteorin. De försöker bara hjälpa utvecklingen lite på traven. För de har svalt djävulens största lögn till mänskligheten med hull och hår.


"Men ormen var listigare än alla markens djur som Herren Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: "Har Gud verkligen sagt att ni inte får äta av alla träd i lustgården?" Kvinnan svarade ormen: "Vi får äta av frukten från träden i lustgården, men om frukten på trädet mitt i lustgården har Gud sagt: Ät inte av den och rör inte vid den, för då kommer ni att dö." Då sade ormen till kvinnan: "Ni ska visst inte dö! Men Gud vet att den dag ni äter av den kommer era ögon att öppnas, och ni blir som Gud med kunskap om gott och ont."

Första Moseboken 3:1-5


Djävulen sa alltså till Eva att om de äter av frukten kommer de bli som Gud. Och det är ju som vi sett målet för många av dessa människor. 


Ormen sa också: "Ni ska visst inte dö!". Och även det verkar man ha tagit fasta på. Jared Kushner, alltså Donald Trumps svärson, har sagt att han tror att hans egen, eller hans barns generation kommer vara den första generationen som lever för evigt. 


Det kommer ju inte att hända, för Gud har sagt:


"…det är bestämt om människorna att en gång dö och sedan dömas,"

Hebréerbrevet 9:27


Ändå kan vi se människors övertro på forskning och teknik.



Så med allt detta tal om vårt DNA som "människans mjukvara" och med allt detta klippande, klistrande och samlande av information för att om möjligt göra oss till "gudar". Hur kommer det sig att nästan ingen ställer sig den självklara frågan; 

-Hur kommer det sig att varje levande cell på jorden innehåller intelligent och tydbar information?

Jag menar, information kan ju omöjligt ha kommit till genom att en blixt träffade någon typ av lerpöl för ett par miljarder år sedan. Varken på jorden eller någon annan stans. 


Det här med evolutionsteorin och tanken på en gammal jord är alltså mer en filosofi än en vetenskaplig teori. Men som Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels sa: "Upprepa en tillräckligt stor lögn, tillräckligt högt och tillräckligt ofta, så börjar människor tro på den ".




Teorierna om Big bang, miljarder år och evolution är som sagt en av de stora anledningarna till att framför allt barn och ungdomar avfärdar bibelns berättelser som rena sagor. Så de som, antingen på grund av att de själva blivit indoktrinerade, eller på grund av att de inte vill att det ska finnas en Gud, lär ut dessa lögner till barn och ungdomar gör sig alltså skyldiga till att förleda dem. Och vad säger bibeln om det?


Jesus själv uttryckte sig så här:


"Då kallade Jesus fram ett litet barn till sig och ställde det mitt ibland dem och sa: Sannerligen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som små barn, ska ni inte komma in i himmelriket. Därför, den som ödmjukar sig som detta lilla barn, han är den störste i himmelriket. Och den som tar emot ett sådant litet barn i mitt namn tar emot mig. Men den som förleder en av dessa små, som tror på mig, för honom vore det bättre att en stor kvarnsten hängdes om hans hals, och han sänktes ner i havets djup."

Matteusevangeliet 18:2-6


Det här med att övertyga just barn genom skola, böcker, spel, tv, filmer, och så vidare om att bibeln inte är sann är alltså något som Jesus ser mycket, mycket allvarligt på.



Typexemplet på hur det brukar gå till när man leder någon bort från Guds sanning kan vi läsa om redan i Första Mosebokens tredje kapitel. Vi har redan läst det här en gång, men vi tar det igen.


"Men ormen var listigare än alla markens djur som Herren Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: "Har Gud verkligen sagt att ni inte får äta av alla träd i lustgården?" Kvinnan svarade ormen: "Vi får äta av frukten från träden i lustgården, men om frukten på trädet mitt i lustgården har Gud sagt: Ät inte av den och rör inte vid den, för då kommer ni att dö." Då sade ormen till kvinnan: "Ni ska visst inte dö! Men Gud vet att den dag ni äter av den kommer era ögon att öppnas, och ni blir som Gud med kunskap om gott och ont."

Första Moseboken 3:1-5 


Märk här att djävulen inleder med att så ett tvivel i Eva om att hon kanske ändå har missuppfattat vad Gud har sagt. "Har Gud verkligen sagt…? " Och det är precis på detta sätt som han fortfarande, genom olika människor, vilseleder folk. Genom att få oss att tvivla på om det som klart beskrivs i bibeln verkligen är sant. 


För som H. G. Wells sa i det jag citerade tidigare. Om vi inte kan lita på de första kapitlen i bibeln, hur kan vi då vara så säkra på att resten som står där är sant?Kristendomen rasar ihop som ett korthus.

Kung David ställer frågan i en av sina psalmer.


"När grundvalarna raseras, vad kan då den rättfärdige göra?"

Psaltaren 11:3 


Just därför är det så viktigt att prata om sådant här i kyrkorna nu för tiden. För det här är grunden till vad vi tror på, och att attackera skapelseberättelsen är inte bara att attackera Guds personlighet. Alltså att Gud är god. Det är också att attackera själva evangeliet.


För det står att genom Adams synd kom död. Gud skapade alltså inte människan med en metod som bygger på miljarder år av utveckling och genetiska framsteg genom sjukdomar och död. Så här står det om när Han var färdig med sin skapelse:


"Gud såg på allt som han hade gjort, och se, det var mycket gott. Och det blev afton och det blev morgon, den sjätte dagen."

Första Moseboken 1:31


Om jorden hade genomgått miljarder år av sjukdom och död skulle en god Gud inte säga att det var mycket gott. 


Hoppar vi fram ett kapitel så står det såhär:


"Herren Gud tog mannen och satte honom i Edens lustgård för att odla och bevara den. Och Herren Gud gav mannen denna befallning: "Du kan äta fritt av alla träd i lustgården, men av trädet med kunskap om gott och ont ska du inte äta, för den dag du äter av det ska du döden dö."

Första Moseboken 2:15-17


Vi vet ju att Adam åt av frukten, och så kom döden in i världen. Vi ska titta lite på vad Paulus senare säger om det här.


"För eftersom döden kom genom en människa, så kom också genom en människa de dödas uppståndelse. För såsom alla dör i Adam, så ska också alla i Kristus göras levande."

Första Korintierbrevet 15:12-22


… och sedan också…


"Därför är det så: Genom en människa kom synden in i världen och genom synden döden, och så kom döden över alla människor, eftersom alla har syndat."

Romarbrevet 5:12



Jaha, men det gäller ju bara människor. Då kan ju människan ha utvecklats från djur. Det står ju ingenting om att djur inte dog innan syndafallet.

Inte så fort. För bara tre kapitel senare skriver Paulus följande:


"För med brinnande längtan väntar skapelsen på Guds söners uppenbarelse. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja, utan på grund av honom som lade den därunder (Adam) med en förhoppning, att också skapelsen en gång ska bli befriad från förgängelsens slaveri till Guds barns härliga frihet. För vi vet att hela skapelsen tillsammans suckar och våndas ända till nu."

Romarbrevet 8:19-22 (Min parentes)



Genom människans synd kom alltså döden in i skapelsen, och genom Jesu död och uppståndelse har alla människor fått en väg bort från döden. Så om synd och död inte står i direkt relation till varandra. Varför behövde då Jesus dö för oss?


Om du inte har tagit steget att bli en kristen kan jag bara uppmana dig att göra det. Och det gör du genom att tro på att Jesus dog för dina synder, och att Han uppstod på den tredje dagen. (Vill du ha mer information om det se artikeln mInTro på berea.se.) Om du tar det steget så kommer du få allt det där som de människor jag skrivit om här försöker uppnå, och mycket, mycket mer. 

Du kommer inte att bli en gud, men du kommer att lära känna Gud, vilket är mycket bättre. Du kommer också att få evigt liv, och du kommer att vara på väg till en plats med perfekt miljö, där ingen död, inga sjukdomar och inget lidande finns. Så vad har du att förlora?


Om du redan är en kristen, men fortfarande försöker blanda bibelns klara budskap med evolutionsteorin. Varför? Det är som att bygga sitt hus på sand. Teorier ändras hela tiden. En dag kommer även evolutionsteorin att spolas bort, och vad gör du då? Bygger du på nästa mänskliga teori, eller väljer du att bygga på den fasta klippa som är Guds ord och som aldrig ändras?


För som vi sett i den här serien så finns det enormt mycket som pekar på att Gud skapade världen för ca 6000 år sedan. 





Allmänt, Andlighet, Apologetik, Bibel, Historia, Religion, Teologi | |
Upp