96. Är det såhär det slutar? Del 12

(null)

Även publicerad på berea.se



Jag skrev i början av den här serien att Israels återkomst till sitt landområde måste räknas som super-tecknet på att vi är i den sista tiden. Och så är det ju. Men sedan hörde jag någon säga att om det finns något tecken på att vi lever i den sista tiden som kan mäta sig med det så måste det beskrivas med ordet konvergens.


Konvergens betyder att saker sammanlöper. Och visst måste man hålla med om att alla de här tecknen sammanlöper med varandra på ett sätt som aldrig tidigare upplevts. 


1, Israel.

2, Krig och rykten om krig.

3, Naturkatastrofer.

4, En världsekonomi.

5, En världsreligion 

6, En världsregering

7, Laglösheten

8, Avfälligheten från bibliska läror 

9, Ökning av demonisk aktivitet.

10, UFO 


Listan skulle ju kunna göras mycket längre. Jag skulle kunna fördjupa mig i ämnen som rasism, hur människor mer och mer börjar följa uppenbara lögner, ökningen av sexuell omoral, utbredd själviskhet i samhället, antisemitism, förföljelse av kristna, droger, och så vidare. Allt det här är ju ett uppenbart bevis för att bibeln är sann. Bokstavligt. Aldrig tidigare har alla dessa profetior varit på väg att uppfyllas på en och samma gång som de är just nu. 


Jag säger inte att vi kan veta att det kommer att ske inom en viss tidsram. Sådana här saker kan ske fort. Men de kan också ta många år på sig. Och ingenstans i bibeln står det att vi som kristna kommer att slippa undan svåra tider. Se bara vad som händer i många länder just nu. Vad vi dock kan vara säkra på är ATT de här sakerna kommer att hända. Vi kan också vara säkra på att vi som tror kommer att slippa drabbas av Guds vrede.


"Kom ihåg det som hänt för länge sedan, för jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag. Jag förkunnar från början vad som ska komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut ska förverkligas, allt jag vill kommer jag att göra."

Jesaja 46:9-10 


Det finns ingen annan bok i världen som har profetior som uppfyllts, och som håller på att uppfyllas, som bibeln har. Och även det är ett bevis på att endast bibelns Gud är en verklig Gud. De som tillber andra gudar tillber egentligen avgudar. Och så här säger Gud om dem. 



"För fram er sak, säger Herren, kom med era bevis, säger Jakobs Kung. Låt dem komma och berätta för oss vad som ska ske. Var finns era tidigare utsagor? Lägg fram dem, så ska vi studera dem och se hur de har uppfyllts. Eller låt oss höra vad som ska komma, tala om vad som ska hända i framtiden så att vi ser att ni är gudar. Gör något, vad som helst, så att vi alla häpnar när vi ser det! Men se, ni är mindre än noll, ert verk är ingenting alls. Den som väljer er är avskyvärd."

Jesaja 41:21-24 


Att använda bibelns profetior för att bevisa att bibeln är sann är alltså inget nytt påfund. Den som först gjorde det var ju faktiskt Gud själv. 


Så om du precis som jag är intresserad av att fördjupa dig i de bibliska profetiorna. Använd inte detta för att människor ska bli imponerade över din kunskap, utan för att få tillfälle att presentera evangeliet för dem. För det är så de är tänkta att användas. 


Någon kanske funderar på hur jag som kristen kan sitta och skriva så här mörka, deprimerande och ibland skrämmande inlägg. Samtidigt funderar kanske någon annan på varför jag inte säger hur illa det är på riktigt. Jag har valt att lägga mig på en nivå som de flesta kan tycka är okej. Som jag skrev i mitt första inlägg i serien: Jag skulle, som så många andra, kunna ta upp endast de positiva sidorna med vår tro. Men jag tror att vi behöver veta lite om vad som händer i världen. 


Samtidigt känner jag att det inte är min uppgift här att visa alla hur fruktansvärd världen verkligen ser ut. Och tro mig, jag skulle kunna få många av er att börja frysa och må fysiskt illa genom att berätta saker som jag snubblar över när jag studerar för en sådan här serie. För det är hur jag själv reagerar. Och det är priset jag kanske måste betala för att ständigt söka efter sanningen.


Men mitt mål här är inte att väcka ilska, hat, eller olustiga känslor i er som läser. Mitt mål är att visa på hur exakt bibeln är när den förutsäger vad som ska komma. För vårt uppdrag som kristna är att sprida evangeliet till alla människor. Och den här serien var mitt sätt att göra det just nu.


Du som har läst hela serien har nog sett ett ganska tydligt mönster på vart världen är på väg. Det är inte mycket som ser ljusare och ljusare ut. Men även det är ju ett tydligt tecken på att vi börjar närma oss slutet. Och natten är ju alltid som mörkast precis innan det börjar ljusna.


"Och så som det var på Noas tid, så ska det också vara i Människosonens dagar. De åt och drack, de gifte sig och blev bortgifta, ända till den dagen då Noa gick in i arken och floden kom och gjorde slut på dem alla. På samma sätt var det också på Lots tid: De åt, drack, köpte, sålde, planterade, byggde. Men på den dagen då Lot gick ut från Sodom, regnade det eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. På samma sätt ska det vara den dag då Människosonen ska uppenbaras."

Lukasevangeliet 17:26-30


Mot slutet kommer det alltså vara som i Noas dagar och som i Lots dagar. Om hur det var då kan du ju läsa i Första Mosebokens sjätte och nittonde kapitel. Men vi kan ta en vers som sammanfattar dessa tider ganska bra. 



"Och Herren såg att människornas ondska var stor på jorden och att deras hjärtans alla tankar och avsikter ständigt var alltigenom onda."

Första Moseboken 6:5


Det är alltså åt det hållet vi är på väg. Men Gud lämnar oss aldrig utan hopp. För senare i Lukasevangeliet. När Jesus har beskrivit vad som kommer att ske i den sista tiden. Då säger Han såhär:


"Men när detta börjar ske, res er upp och lyft upp era huvuden, för då närmar sig er befrielse."

Lukasevangeliet 21:28



Adrian Rogers myntade uttrycket: "The world is growing gloriously dark". Vad Rogers menade var förstås inte att vi som kristna tycker om att världen blir allt mörkare. Men vi vet att efter det här mörkret kommer en tid av ljus. Vi vet att innan det blir för mörkt kommer vi att få möta Kristus i skyn, och sedan ska vi alltid vara med Honom. Därför kan vi vara optimistiska och hålla huvudet högt även om världen ser ut som den gör. 


Ondska har sin tid. Och den kan kännas lång. Men i Uppenbarelseboken framgår det tydligt att det finns gränser för ondskan. Gud kommer till slut att göra upp med den.


Världen kanske blir mörkare för att vi närmar oss slutet. Men den nya onda världsordning som har varit under konstruktion i årtusenden, och som kommer att nå sin topp efter att den troende kyrkan har ryckts upp, kommer också att vara begränsad. Den kommer att härska över jorden i tre och ett halvt år, eller i en tid tider och en halv tid, eller i 42 månader, eller i 1260 dagar. Alla dessa fyra uttryck beskriver nämligen Antikrists regeringstid på jorden. Efter det kommer Jesus själv att regera i 1000 år, vilket i sig bara är tröskeln in i den evighet tillsammans med Honom som vi troende kristna har att se fram emot.


Se till att vara där!!!


"För jag menar att denna tidens lidanden inte är värda att jämföras med den härlighet som ska uppenbaras i oss."

Romarbrevet 8:18



Allmänt, Andlighet, Apologetik, Bibel, Religion, Teologi | | Kommentera |
Upp