82. Hur gammal är jorden? Del 5 (Var är alla människor?)




Även publicerad på berea.se.


Du som har hängt med i den här bloggen ett tag nu har nog förstått att jag tycker att varje ord i bibeln är viktigt. Och att ord betyder saker.

Så här sa Jesus själv när Han fick en fråga av fariséerna angående äktenskap och skilsmässor:

"Men från skapelsens början gjorde Gud dem till man och kvinna."
Markusevangeliet 10:6 (Min understrykning)

Inte från mänsklighetens början, inte från civilisationens början, utan "...från skapelsens början…" sa Han alltså. Det här placerar ju utan tvekan Adam och Eva precis i början av hela skapelsen, och inte 13 miljarder år senare efter en lång utvecklingsprocess.


Finns det då något inom vetenskapen som skulle kunna peka på att jorden faktiskt bara är ca 6000 år gammal?
Absolut. Jag skulle kunna hålla på länge med det här, men jag tänkte hålla mig till några exempel som fick mig att tänka till första gången jag hörde dem.



1, Stoft från meteoriter:
Detta stoft tränger hela tiden in i vår atmosfär. De flesta bitar är så små att de fattar eld på grund av motståndet i atmosfären, brinner upp och blir till aska. Andra är tillräckligt stora för att orsaka ett så kallat meteoritnedslag. Tillsammans adderar dessa ungefär 25 ton massa till jorden varje dag.
Problemet med det här, om nu jorden skulle vara ca 4,5 miljarder år gammal, är dels att volymen av nickel i våra hav skulle vara långt över vad vi har idag eftersom detta stoft innehåller en hel del nickel. Dessutom finns det bara tillräckligt mycket av detta stoft på jorden för att kunna datera jorden till… just det, några tusen år.

2, Helium:
Något liknande gäller för helium. 
Nobelprisvinnaren och fysikern Melvin Cook visade på att Helium 4 kommer in i vår atmosfär på grund av solvindar och radioaktiv nedbrytning av uranium. Problemet här är att om jorden har existerat i 4,5 miljarder år så borde atmosfären bestå av 1,4 miljondelar Helium 4. Den nivå man ser idag daterar dock jorden till under tio tusen år.


3, Erosion:
Under åren 2020-2021 upphörde plötsligt mycket av resande till andra länder, stora sammankomster och aktiviteter inomhus på grund av den så kallade "Corona-pandemin". Det resulterade i att allt fler sökte sig ut i naturen för att uppleva saker. Bland annat ökade antalet vandrare i de svenska fjällen markant. 
Enligt en sändning från Rapport i SVT så medförde detta en del stora problem. Men det problem de tog upp var inte trängsel eller nedskräpning… det var erosion. Alla dessa människor som vandrade nötte, enligt dem, helt enkelt ned bergen. 
Först kunde jag inte tro mina öron, så jag backade och såg reportaget igen. Hur kan man å ena sidan tro att jorden har funnits i ca 4,5 miljarder år, och samtidigt tro att några tusen motionärer ska kunna erodera ner bergen de går på?
Det här är också ett av problemen med tron på en gammal jord. Forskare kliar sig i huvudet och funderar på hur det kommer sig att vi fortfarande har berg. Och inte bara berg, vi har dessutom toppiga berg. Det borde inte vara möjligt om jorden är miljoner, eller miljarder år gammal.
Faktum är att om jorden hade funnits i miljarder år så hade botten på haven varit fyllda med ett lager sediment från eroderade berg som var över 10 mil tjockt. 


4, Salt i haven:
Idag består haven av i snitt 3,4% salt, och de blir saltare för var dag som går. Bland annat på grund av just erosion. Salt rinner av kontinenterna och ner i haven, och ökar därmed på salthalten hela tiden. För den som tror att jorden är miljoner eller miljarder år gammal blir problemet att det inte finns tillräckligt mycket salt i haven. Det finns nämligen bara salt nog för en några tusen år gammal jord.


5, Trycket i jordens olje- och gasfickor:
När man borrar efter olja eller gas och lyckas träffa en av dessa depåer så behöver man vara snabb med att försegla borrhålen. Oljan och gasen har en tendens att vilja spruta upp genom dem annars. Detta beror på det tryck som finns i dessa fickor under jorden. Det här har också visat sig vara ett problem för tanken på en gammal jord. Fickorna fungerar nämligen lite som en heliumballong. Om du har haft en sådan någon gång så vet du att det inte spelar någon roll vad man gör med den. Heliumet kommer inom några dagar att ha sipprat ut ur ballongen, och trycket är borta.
Detsamma gäller för olje- och gasfickorna i jorden. Om jorden var mer än några tusen år gammal så borde trycket vara mycket mindre än det är idag, eller helt borta.

Och för dig som undrar… nej, det tar inte miljoner år för djur och växter att bli till olja. Empiriska tester har bevisat att vad som behövs är värme och högt tryck. Med denna kombination kan man få olja på bara ett par timmar. Det mest kända testet man gjorde var inget litet provrörs-test heller. Det gjordes i Kanada under ledning av deras miljöminister Tom McMillan. Vad man gjorde var att man tog 500.000 ton avfall, tillsatte tryck och värme, och omvandlade det till 700.000 tunnor olja. Och hur lång tid tog omvandlingsprocessen då?
Jo, 30 minuter.

Och vet du vad mer som resulterade i massor av döda djur och växter, värme och högt tryck?
Jo, en global översvämning i Noas dagar.


6, Jordens magnetfält:
Man har mätt jordens magnetfält sedan år 1935, och det har visat sig att det har blivit svagare och svagare. Detta betyder förstås att om man går bakåt i tiden så blir det starkare och starkare. 
Här är problemet för en gammal jord. Om vi gick tillbaks endast 20.000 år skulle värmen från magnetfälten antagligen ha smält jordskorpan. För en miljon år sedan hade den troligtvis förvandlat hela planeten till aska. Alltså pekar även detta på att jorden borde vara ganska ung.


7, Jordens rotation:
Hastigheten på jordens rotation sjunker med ungefär en tredjedels sekund varje år. Vilket betyder att den snurrade fortare förr.
Det betyder att om jorden var miljarder år gammal så borde centrifugalkraften ha tryckt in landmassorna mot ekvatorn och bildat en bergskedja som var över 65 kilometer hög, och tvingat haven mot de båda polerna. Dessutom hade jordens form ändrats från sfärisk till platt. (Vilket kanske hade gjort vissa människor på youtube överlyckliga…)


De som diskuterar frågor om jordens och universums ålder ur ett evolutionistiskt perspektiv brukar ofta antyda att vi som tror på bibelns förklaringsmodell är fientliga till forskning och vetenskap. Men då måste jag ställa frågan:
-Vad är det jag har skrivit om här? Är det inte forskning och vetenskap?

Vi som tror på en ung jord är alls inte fientliga till vetenskapliga fakta. Vi tolkar dem bara inte genom de evolutionistiska glasögon som de flesta som blivit indoktrinerade i skolvärlden gör. Visst finns det frågor som vi bibeltroende fortfarande söker svar på också. Men jag har inte hittat några så här svårlösta, eller uppenbart motbevisande argument mot vår världsbild.


Dessa är som sagt bara ett urval av alla de fakta som forskarna har att brottas med för att försvara sin teori om ett gammalt universum. 
Vi som läser bibeln och tror på den har dock inga problem med vad jag skrivit om här. 


Men det är inte bara dessa fysiskt vetenskapliga fakta som visar på att jorden inte är äldre än 6000 år. I skolan får man lära sig att människan som art har existerat i ca 200.000 år. Men om vi ser på människans historia så finns det mycket som bestrider den teorin.

Om nu människan har existerat i ett par hundra tusen år, varför är vår  nedtecknade historia om civilisationer max 5000 år gammal?
Och varför är det äldsta skriftspråket max ca 5000 år gammalt? Och när vi väl hittar så gamla skrifter, varför är skriftspråket då helt färdigutvecklat och högst intelligent? Det verkar som att det liksom bara dök upp som från ingenstans, helt utan utvecklingsprocess.

Bibeln beskriver, som jag skrev tidigare, de första människorna på jorden för 6000 år sedan som mycket, mycket intelligenta. De utvecklade saker som musik, arkitektur, metallurgi, med mera på bara ett par generationer. Så vi som tror på bibeln har inga som helst problem med att tro att Adam och Eva kunde läsa och skriva.


Sedan har vi ju det där med jordens befolkning som jag lovade att komma till. För den stora frågan är: Om nu jorden är flera miljarder år gammal, och människan har funnits i ca 200.000 år. VAR ÄR DÅ ALLA MÄNNISKOR? 
Jordens befolkning har så länge man kan undersöka tillbaka i tiden, vilket av någon anledning är ca 4500 år, vuxit med en viss hastighet, eller efter en viss kurva kanske är bättre uttryckt. För ju fler invånare jorden har haft, desto fortare har ju befolkningen ökat. 
Krig, svält och pandemier har inte haft någon betydande inverkan på detta. Inte ens pesten störde den utvecklingen speciellt mycket. Och om befolkningsökningen någon gång under människans historia skulle ha avstannat, eller bromsat upp, så är det ju i den tid vi lever nu. Då tänker jag ju främst på den massutrotning av hundratals miljoner människor som skett de senaste decennierna, och som fortfarande pågår, innan de ens blir födda. Trotts detta, om man ser globalt, så fortsätter befolkningen att bara öka.

Om man börjar med 8 personer för 4500 år sedan (Noa och hans familj) så borde vi enligt den normala takten år 2012 ha varit drygt 6 miljarder människor på jorden. Vilket stämmer väldigt bra.
Om vi däremot börjar med endast en kvinna och en man, för bara 41.000 år sedan, så borde vi samma år, alltså 2012, ha haft en total befolkning på 2x10⁸⁹ personer. Alltså en tvåa med 89 nollor efter. Sådana siffror är lite svåra att ta in. Men en sak är säker, det skulle inte finnas plats för alla dessa människor om man så bosatte sig på alla planeter i hela det kända universum.
Så, som sagt, var är alla människor?

De högst styrande på jorden just nu. De vi kallar eliten, eller globalisterna, vet om det här. De vet att befolkningen ökar exponentiellt. Och de är livrädda för det. Anledningen till deras rädsla är att de ser jorden som sitt absoluta hem. Samtidigt som de gör allt för att leva i evighet, bland annat genom nedfrysning, genmanipulering och olika korsningar mellan människa och teknik, ser de hur befolkningen växer och gör slut på de tillgångar och resurser som de och deras efterkommande skulle ha levt av.
Det är därför vi ser en så galen jakt efter att minska jordens befolkning just nu. Detta har resulterat i ibland annat framröstning av aborter fram till förlossningsögonblicket, kemisk kastrering av barn som känner sig osäkra på vilket kön de tillhör, detta genom så kallade pubertets-blockerande preparat, dödshjälp för gamla och sjuka, och så vidare. Det har också lett till ett dyrkande av naturen som även det har tagit sig överdrivna proportioner. Man offrar sitt liv för att rädda sälar, sköldpaddor och till och med träd, samtidigt som man inte ser något som helst värde i livet hos ett ofött barn eller en äldre människa. Överdriver jag? Kolla upp en man som heter Yuval Noah Harari. En medeltids-historiker som har blivit något av en favorit hos "eliten" och lite av en talesperson för WEF (World Economic Forum).

Vi som tror på bibeln har en annan syn på befolkningsökningen. Det absolut första uppdraget människorna fick var att uppfylla jorden. 

"Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Och Gud välsignade dem och sade till dem: "Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Råd över havets fiskar, himlens fåglar och alla djur som rör sig på jorden."
Första Moseboken 1:27‭-‬28 ‬‬‬

Vi vet också att den jord vi lever på nu har en början och ett slut. Den är inte skapad för att existera i evighet. Istället ser vi fram emot vårt riktiga hem. En ny himmel och en ny jord där våld, sjukdom, död och allt annat som har med synd att göra inte längre finns.

Vårt uppdrag här är att visa så många som möjligt vägen dit, alltså evangeliet. (Se min första artikel på berea.se "MinTro".)

Så dessa superrika och mäktiga människor försöker alltså skapa en perfekt värld och evigt liv, utan Gud, med hjälp av sina pengar och sin teknik. Men vi som tror har redan påbörjat vårt eviga liv, och vi är redan på väg till en perfekt värld. Svårare än så är det inte. 

Tro och du ska bli frälst.


Fortsättning följer…




Allmänt, Andlighet, Apologetik, Bibel, Historia, Religion, Teologi | | Kommentera |
Upp