34. Globalism 6

 
Goda gärningar för planeten jorden har de senaste årtiondena blivit viktigare än människors själar. Detta står klart om man tar en närmare titt på ett par områden.
 
Gud gav oss olika språk för att vi skulle sprida ut oss och uppfylla jorden. Efter mycket om och men så gjorde vi det. Detta medförde olika genetiska anlag på olika platser, olika etniska grupperingar och så vidare. År 2000 kunde man genom en stor genetisk undersökning fastslå att det finns EN ras av människor på jorden. Men mycken skada var redan skedd. Den evolutionistiska hypotesen hade övertygat människor om att det fanns olika raser, som dessutom var olika mycket utvecklade från ap-stadiet. För den som även fallit för lögnen om överbefolkning så var ju planen ganska enkel. Vi gör oss av med de minst utvecklade, så hjälper vi ju evolutionen på traven.
 
Margaret Sanger hette en kvinna som verkar ha tänkt på ungefär detta sätt. Hon var en amerikansk sjuksköterska, sexualupplysare och författare som började plantera sina kliniker i de fattigaste delarna av USA, och därmed i de delar där det fanns många så kallade svarta människor. Hon ville ge kvinnorna i dessa områden vård. Även dem som inte hade råd. Så långt låter det ju bra. Men vad Sangers kliniker specialiserade sig på var inget annat än aborter. Hon valde alltså ut USAs svarta befolkning och försökte utplåna dem redan innan födseln. Sangers organisation växte sedan och är idag världens största organisation för subventionering och utförande av aborter. Största andelen av deras patienter är fortfarande färgade personer. Organisationen heter Planned Parenthood.
 
Om du tycker att jag överdriver och vinklar det här så kommer två citat från Margaret Singer själv här:
 
”We want to protect society against the propagation and increase of the unfit.”
 
Och…
 
“We do not want word to go out that we want to exterminate the Negro population.”
 
 
New Yorks guvernör Andrew Cuomo skrev för bara någon vecka sedan under ett beslut som gör lagarna kring abort ännu generösare än de tidigare varit. Någon sade: ”Om Gud inte straffar San Francisco snart så måste Han nog be om ursäkt till Sodom och Gomorra”. Det samma gäller antagligen för New York.
 
Ett annat fenomen i sammanhanget är ett monument i Elbert County i Georgia. Georgia Guidestones. Jag ska inte säga att jag vet vem som skapat monumentet, men känslan är att det inte är ”vem som helst”. Vad som står på monumentet, på åtta olika språk, verkar vara någon typ av post-apokalyptiska riktlinjer för att skapa en perfekt värld. En av riktlinjerna är att försöka avla fram en ren ras, en annan att behålla världens befolkning under en halv miljard människor. Detta för att inte förstöra planeten.
 
 
Varför tar jag då upp det här i min serie om globalism? Jo, för även detta med dyrkan av det skapade, i det här fallet miljön, istället för Skaparen, är något som Djävulen i sin ondska har lurat människorna till i alla tider. Och nu verkar det vara något som hela världen, inklusive så kallade kristna, kan enas och komma samman runt. Och om han kan ta en massa människoliv i processen så är det ju bara en bonus.
 
”Ni har djävulen till far och vill följa er fars begär. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, för det finns ingen sanning i honom. När han talar lögn talar han utifrån sig själv, för han är en lögnare och lögnens fader.”
Johannesevangeliet 8:44
 
Som vi sett i min lilla serie här så är det många genom historien som på olika sätt har försökt ta över eller ena världen och världens kulturer och religioner. Alla har hittills misslyckats, för tiden har inte varit inne än. Paulus skriver till församlingen i Tessaloniki, som verkar ha haft en hel del frågor angående den yttersta tiden:
 
”När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi ska samlas hos honom ber vi er, bröder, att inte plötsligt tappa fattningen. Låt er inte skrämmas av någon ande eller av något ord eller brev som påstås komma från oss och som säger att Herrens dag är här. Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud. Minns ni inte att jag sade er detta medan jag ännu var hos er? Och ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka så att han kan träda fram först när hans tid kommer. Laglöshetens hemlighet är ju redan verksam. Nu måste bara han som håller tillbaka röjas ur vägen. Sedan ska den laglöse träda fram, han som Herren Jesus ska döda med sin muns ande och förgöra med glansen vid sin ankomst. Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot kärleken till sanningen så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud villfarelsens makt över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla de som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.”
Andra Tessalonikerbrevet 2:1‭-‬12‬‬‬‬
 
Paulus skriver alltså, under inspiration från den Helige Ande, att innan Antikrist, som kommer att ena världen under sig själv, kan träda fram så måste ”han som håller tillbaka” röjas ur vägen. Märk här att det står HAN som håller tillbaka.
Efter att ha studerat det här länge från olika synvinklar har jag kommit att hålla med de teologer med fokus på de profetiska texterna som tror att denne HAN är ingen mindre än den Helige Ande som verkar genom oss kristna.
 
I första Korintierbrevet 6:19 står det att våra kroppar är tempel för den Helige Ande. HAN arbetar alltså aktivt genom den kristna grupp människor som finns utspridda över jorden. Men i bland annat Första Tessalonikerbrevet 4 beskrivs hur dessa tempel en dag kommer att ”röjas ur vägen”.
 
”När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.”
Första Tessalonikerbrevet 4:16‭-‬18 ‬‬‬‬
 
Sedan kan denna Antikrist träda fram med alla sina lögner, falska under och tecken och sina bedrägerier. Ivrigt påhejad av sin falske profet och andlige förespråkare förstås.
 
De första tre och ett halvt åren av hans regeringstid kommer att vara en tid av erövring. Det står i Uppenbarelseboken kapitel 6 kan vi läsa hur en fjärdedel av jordens befolkning kommer att dö på grund av krig, svält, epidemier och vilda djur. Om det hände idag skulle det motsvara ca 1.8 miljarder (!) människor. Men det är ändå bara början.
 
För under den andra halvan av Antikrists sjuåriga välde. Samtidigt som Guds vrede över människans synd töms ut som värst över jorden. Då kommer den sista och ursinniga attacken mot först och främst judar men också andra troende.
 
”Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, för djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort.” När draken såg att han var nerkastad på jorden, förföljde han kvinnan som hade fött Sonen. Men kvinnan fick den stora örnens båda vingar för att flyga ut till sin plats i öknen, där hon skyddad från ormen får sitt uppehälle under en tid, tider och en halv tid. Ormen sprutade då vatten ur sin mun som en flod efter kvinnan, för att svepa bort henne med floden. Men jorden hjälpte kvinnan, den öppnade sin mun och svalde floden som draken sprutade ur sin mun. I sitt raseri mot kvinnan gick draken bort för att strida mot hennes övriga barn, dem som lyder Guds bud och håller fast vid Jesu vittnesbörd.”
Uppenbarelseboken 12:12‭-‬17 ‬‬
 
Den här texten är hämtad från det kapitel med mest bildspråk, i den bok med mest bildspråk i hela Bibeln. Så det används en hel del bildspråk här. Men som sagt, om man läser hela Bibeln ordagrant så lär man sig till slut att förstå dessa bilder. Men för att förtydliga lite kan jag ge dig följande.:
 
Draken och ormen är djävulen.
Kvinnan är Israels folk.
Sonen är förstås Jesus.
En tid är ett år.
Tider är två år.
En halv tid är alltså sex månader.
Hennes övriga barn är de som blivit frälsta efter uppryckelsen.
 
Kyrkan kommer inte att vara här, vi kommer att försvinna härifrån i uppryckelsen, men de sju sista åren kommer att handla om judarna som folk. Gud har lovat i sitt ord att en dag ska hela Israel bli frälst, och har Han lovat det så blir det så. Men det kommer att krävas en hel del övertygelse. Även de oräkneliga som kommer till tro bland annat genom de 144.000 vittnenas evangelisation kommer att bli förföljda av Antikrist.
 
Om vi återigen går tillbaks till Olivberget och Matteusevangeliet kapitel 24 så säger Jesus angående judarnas situation tre och ett halvt år in i vedermödan:
 
”När ni ser ’förödelsens styggelse ’, som profeten Daniel talar om, stå på helig plats – läsaren bör förstå det rätt – då måste de som är i Judeen fly upp i bergen. Den som är på taket ska inte gå ner för att hämta något från sitt hus, och den som är på åkern ska inte vända tillbaka för att hämta sin mantel. Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna! Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten, för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma. Hade inte den tiden förkortats skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.”
Matteusevangeliet 24:15‭-‬22‬‬
 
Han som kallas Antikrist kommer vid den här tiden att gå in i Templet i Jerusalem och utropa sig själv till gud. Det kommer att vara startskottet för något som världen aldrig har sett vad gäller förföljelse. Inklusive vad som hände under nazismens Tyskland.
 
Kort sagt. Jag tror, och tycker mig kunna se, hur vår värld går mot något nytt. En ny världsordning, en global regering, en global ekonomi och en global religion. Eftersom jag läser och tolkar Bibeln bokstavligt så tror jag mig ha någorlunda koll på vad som kommer att hända. Och det är ingen trevlig prognos. Så är jag rädd? Nej inte alls faktiskt. För Jesus talade om detta vid ett annat tillfälle också, och där sa Han så här:
 
”Men när det här börjar hända, så räta på er och lyft era huvuden, för er befrielse närmar sig.”
Lukasevangeliet 21:28
 
Vi som är frälsta, troende, födda på nytt, har tagit emot Jesus som vår Herre och Frälsare. Vi kommer inte att behöva gå igenom den kommande vedermödan. Den tiden har två huvudsyften skulle man kunna säga. Gud har lovat att Han en dag ska göra upp med människans synd och tömma sin vrede över jorden. Detta är Guds vredesdom. Men mitt i den kommer ett oräkneligt antal människor bli frälsta. Han har också lovat att hela Israel ska bli frälst. Dessa två löften har ännu inte uppfyllts, så det är vad världen har att se fram emot.
 
Vi som kristna har däremot ett annat löfte.
 
”Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. Han har dött för oss för att vi ska leva med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.”
Första Tessalonikerbrevet 5:9‭-‬11‬‬
 
Jesus tog Guds vrede för vår synd på sig själv när Han dog för oss på korset. Om du har tagit emot evangeliet och tror på att Jesus tog straffet för dina synder på sig så är Gud inte längre vred på dig. Du har blivit vad man kallar rättfärdiggjord inför Gud. När Han ser på dig så ser han sin Son, och vad Han gjorde på korset. Varför skulle Gud då vilja straffa dig igen?
 
Om du inte har tagit steget att bli en kristen än så kan jag bara vädja till dig att göra några saker. Nu. På en gång. Imorgon kan det vara för sent.
 
1 Medge för dig själv och för Gud att du är en syndare. Det är inte så svårt egentligen för alla har vi ju gjort något som man enligt Bibeln inte ska göra. Och det står att om du har brutit en lag så har du brutit dem alla. Ändå är det här ett jättesteg att ta för väldigt många.
 
2 Tro på evangeliet. Alltså tro på att Jesus dog för våra synder. Lita också på att Hans död håller som en ställföreträdande dom för just dina synder. Tro också på att Han uppstod på den tredje dagen. Dels för att bevisa att Han verkligen är Gud, dels för att visa oss att döden var övervunnen och att Han faktiskt kan ge oss evigt liv.
 
3 Be till Gud att Han räddar dig. För det står i Romarbrevet 10:13 att var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst. Det behöver inte vara någon lång bön med svåra ord. Gud ser ditt hjärta och vet vad du vill redan innan du börjar be. Det viktiga är att bönen är ärlig. Jag brukar tänka på Petrus ”bön” till Jesus då han, efter att ha tagit några steg på vattnet, började sjunka. Bönen i sin helhet lyder: ”Herre, rädda mig!”. Mer än så tror jag Inte behövs, om bönen är ärlig. För vad gjorde Jesus? Jo, Han räckte genast ut handen och grep tag i Petrus.
 
Om du gör det här så kan du veta att även du är rättfärdiggjord inför Gud. Då delar du också samma hopp som alla oss andra som tagit samma beslut.
 
I Uppenbarelseboken står det om församlingen i Filadelfia. En församling som Jesus endast hade gott att säga om:
 
”Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.”
Uppenbarelseboken 3:10
 
Jesus lovade ju också när Han vandrade omkring på jorden:
 
”Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig . I min Fars hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats för er? Och om jag nu går bort och bereder plats för er, så ska jag komma tillbaka och hämta er till mig, för att ni ska vara där jag är.”
Johannesevangeliet 14:1‭-‬3‬‬
 
Vad vi som kristna väntar på är alltså den hemlighet, alltså något som fram tills då inte hade undervisats i Skrifterna, som Paulus skriver om till församlingen i Korint.
 
”Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas. Detta förgängliga måste kläs i oförgänglighet och detta dödliga kläs i odödlighet. Men när det förgängliga är klätt i oförgänglighet och det dödliga klätts i odödlighet, då uppfylls det ord som står skrivet: Döden är uppslukad i seger. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd?”
Första Korintierbrevet 15:51‭-‬55 ‬‬
 
Allmänt, Andlighet, Apologetik, Teologi | Andlighet, Apologetik, Bibeln, Profetior, Teologi | | Kommentera |
Upp