91. Är det såhär det slutar? Del 7

(null)

Även publicerad på berea.se.


"Då svarade han: "Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike ska uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det ska sluka hela jorden och trampa ner och krossa den."

Daniel 7:23


Den här texten är hämtad från ett sammanhang där profeten Daniel har fått se de fyra riken som skulle härska de kommande århundradena från Daniels egen tid. I sin syn såg han dessa riken som fyra groteska djur. Ett lejon (det Babyloniska riket), en björn (det Medo-Persiska riket), en leopard (det Grekiska riket) och ett djur med tio horn som Daniel inte kan sätta namn på (det Romerska riket). 


Följer man bibelns kronologi så ser man tydligt att det sista riket, det Romerska, spelade en avgörande roll i tidsperioden för Jesu första tillkommelse. Men det kommer också att spela en stor roll i den sista tiden innan Jesus kommer tillbaks för att upprätta sitt eget tusenåriga rike. Uttydningen av Daniels syn om de fyra djuren avslutas med att den sista kungen i det fjärde riket beskrivs på följande sätt:


"Han ska tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han ska bestämma sig för att förändra heliga tider och lagar, och de ska ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid. Men dom ska hållas, och hans välde ska tas ifrån honom och han ska fördärvas och förgöras för alltid. Men riket, väldet och makten över alla riken under himlen ska ges åt det folk som är den Högstes heliga. Hans rike är ett evigt rike, och alla välden ska tjäna och lyda det."

Daniel 7:25-27


Denne sista kung (Antikrist) kommer alltså bara att härska över jorden i "… en tid och tider och en halv tid" , vilket betyder tre och ett halvt år. Alltså den andra halvan av vedermödan. Att detta syftar på den sista tiden blir tydligt när man läser vad Paulus skriver om denne siste kung.


"Och då ska den laglöse uppenbaras, han som Herren ska döda med sin muns anda och förgöra genom sin glans vid sin återkomst."

Andra Tessalonikerbrevet 2:8


Romarriket för två tusen år sedan var ett enormt rike. Det sträckte sig över nästan hela Europa, en bit in i Asien och ner i norra Afrika. De kejsare som styrde över riket ville gärna göra gällande att Romarriket innefattade hela världen. Det syns tydligt i vad vi brukar kalla julevangeliet.


"Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud, att hela världen skulle skattskrivas."

Lukasevangeliet 2:1


Augustus drabbades antagligen av en smula hybris, och föreställde sig att han styrde över hela världen. Men det gjorde han ju inte. Vi känner ju till många andra riken från den tiden som inte innefattades av Rom. 


I texten vi läste först står det dock att det sista riket ska sluka hela jorden. Det kommer alltså på riktigt att vara ett globalt rike.


Det står också att det ska trampa ner och krossa jorden, vilket beskriver ett tyranniskt system som härskar med våld och tvång.


Men vi börjar med att riket kommer att vara ett globalt rike. Alltså över hela världen. Finns det någon idag som jobbar mot detta mål?


Prins Charles, numera kung Charles, av England höll under COP26 i Glasgow ett brandtal där han proklamerade att vad världen behöver är en ledare med biljoner till sitt förfogande. Långt över den globala BNP:n. En man som med militäriska metoder kan ta tag i de ekonomiska och klimatrelaterade problem världen står inför.


Jaha, och vem bryr sig om vad "Charles in charge" säger då? Här behöver jag nog flika in att när Charles blev kung så blev han inte bara Englands monark. Han blev även ledare för vad som kallas "Common Welth", vilket i sin tur betyder att han på många områden, inte minst vissa ekonomiska, är ledare över ca 2,5 miljarder människor. Så hans ord väger nog ganska tungt i dessa sammanhang. 


Men Charles är inte den ende ledaren i världen som är inne på det här spåret. Listan på citat skulle kunna göras mycket lång, men jag ska bara nämna två exempel här för att visa världsledarnas inställning på området. 


"Är du på USAs eller Kinas sida? För just nu vill många se att det finns två ordningar i världen. Det här är ett stort misstag. Både för USA och för Kina. Vi behöver en enda global ordning."

-Frankrikes president Emmanuel Macron.


I Daniels syn så beskrivs ju det sista djuret med tio horn. I Uppenbarelseboken beskrivs dessa horn såhär:


"Och de tio horn som du såg är tio kungar som ännu inte har fått något rike, men som för en stund ska få makt som kungar tillsammans med vilddjuret."

Uppenbarelseboken 17:12


Europa har ofta tolkats som de tio kungadömen som ska komma att regera över jorden under Antikrists styre. Men Europa är bara en av tio regioner som kommer att existera under denna världsregering. Vi fortsätter läsa där vi lämnade tydningen av Daniels syn.


"De tio hornen betyder att tio kungar ska uppstå i det riket, och efter dem ska en annan uppstå som är olik de förra och som ska slå ner tre kungar."

Daniel 7:24


- Jean Monnet, kallad den europeiska unionens "arkitekt", skrev i sina memoarer:

"Dåtidens suveräna nationer kan inte längre lösa nutidens problem. De kan inte försäkra sin egen utveckling eller kontrollera sin egen framtid. Och själva den europeiska gemenskapen är bara ett steg på vägen till morgondagens organiserade värld."


Enligt Monnet är EU alltså bara en av flera regioner som behöver formas över världen för att vi sedan ska kunna slå ihop även dem. Så ja, det finns människor på toppnivå som verkligen jobbar för en global världsordning. Om de vet att de jobbar för Antikrist eller inte låter jag vara osagt.




Men vi läste ju som sagt också att Antikrists rike kommer att vara en tyranni. Det kommer att vara totalt toppstyrt med Antikrist själv som högsta ledare. De som väljer att inte följa hans regler, eller senare tillbe honom som gud, kommer att röjas ur vägen. 


Här kommer vi in på ämnet förföljelse av oliktänkande.


"Och när han bröt det femte sigillet, såg jag under altaret deras själar, som hade blivit slaktade för Guds ords skull och för det vittnesbörd som de hade. Och de ropade med hög röst och sa: Herre, du som är helig och sann. Hur länge dröjer du med att döma och utkräva hämnd för vårt blod på dem som bor på jorden? Och åt var och en av dem gavs en vit dräkt, och de blev tillsagda att de skulle vila ännu en liten tid, till dess antalet hade blivit fullt av deras medtjänare och bröder, som skulle bli dödade liksom de själva."

Uppenbarelseboken 6:9-11


Det är med förföljelse av de troende precis som med alla andra tecken på att vi närmar oss slutet. Vad som kommer att hända i vedermödan sker inte i ett vakuum. Det kommer att ha byggts upp under en tid innan Guds vrede släpps lös. Kristna är den mest förföljda gruppen i världen just nu. Rapporter från organisationer som "Open Doors" visar att under år 2022 levde över 300 miljoner kristna under förföljelse. Detta är en siffra som ständigt ökar.  Samtidigt ökar antisemitismen lavinartat. Och även om vi i västvärlden inte ser mycket av fysisk förföljelse än, så kan vi se hur saker börjar röra sig i den riktningen redan nu. 


En senator i Nebraska USA sa redan för 40 år sedan följande:

"Bibeltroende föräldrar har inte rätt att indoktrinera sina barn i sin religiösa tro. För vi, staten, förbereder dem för när Amerika blir en del av ett globalt samhälle. Och kristna barn kommer inte att passa in."

Och vet du vad… han kommer att få sitt globala samhälle utan kristna barn. 


Jag skrev i min serie "666" om hur man i olika länder i världen planerar, eller redan infört, lagar och regler för att kunna straffa oliktänkande. Nya Zealands regering uttalade sig för något år sedan och sa att om deras befolkning ville veta sanningen så var det endast regeringen de skulle väna sig till. Regeringen är enligt dem själva den enda verkliga källan till sanning. Nu har de tagit det här ett steg längre. I ett uttalande i December 2022 uppmanade de folket att anmäla " konspirationsteoretiker" och andra som sysslar med "falsk information" som inte stämmer överens med regeringens ståndpunkter. Dessa behöver nämligen utredas som potentiella terrorister. 


I December 2022 blev även den första personen arresterad för att ha bett en tyst bön utanför en abortklinik i England. Det här enligt en lag som trädde i kraft tidigare under år 2022 och som förbjuder bön i närheten av abortkliniker. Detta även om bönen sker i tysthet. Den person som arresterades var en kvinna som stod helt stilla och tyst utanför en abortklinik. Antagligen blundade hon en liten stund också. Vilket gav polisen rätt att arrestera henne.


Under den så kallade corona-pandemin fullkomligt exploderade användningen av koncept som Shadow banning, Facebook prison och liknande. Alltså att företagen bakom de sociala medierna gömde, låste eller helt enkelt avslutade konton för de användare som inte rättade in sig i ledet


För den som hade en någorlunda stor följarskara på sociala medier och uttryckte sig det minsta skeptisk till det offentliga narrativet angående smitta var det i stort sett kört. Det spelade ingen roll om personen själv var läkare eller forskare. Alla skulle tycka likadant. 


Det verkar nästan som om de ledande i världen har gått ifrån att använda Orwells 1984 som sin manual, och nu istället bockar av varje liten detalj som beskrivs i Uppenbarelseboken. 


I Daniel kapitel två får Babyloniens kung Nebukadnessar en dröm som beskriver samma sak som Daniels syn med de fyra djuren. Daniel såg de kommande herraväldena ur Guds och Israels perspektiv. Därför såg han dem som groteska djur. Kung Nebukadnessar ser dem ur sitt eget mänskliga perspektiv, så han ser dem som en ståtlig och mäktig staty. Såhär beskriver Daniel kungens dröm:


"O konung, du såg i din syn en stor staty, hög och med strålande glans. Den stod framför dig, och den var skrämmande att se. Huvudet på statyn var av fint guld, bröstet och armarna av silver, buken och höfterna av koppar. Benen var av järn, och fötterna delvis av järn och delvis av lera. Medan du såg på den revs en sten loss, men inte av människohänder, och den träffade statyns fötter av järn och lera och krossade dem. Då krossades alltsammans, järnet, leran, kopparn, silvret och guldet. Allt blev som agnar från tröskplatserna om sommaren, och vinden förde bort det så att inte ett spår fanns kvar. Men stenen som hade träffat statyn blev ett stort berg som uppfyllde hela jorden."

Daniel 2:31-35 


Sedan ger Daniel tydningen av drömmen. Såhär säger han om stenen som krossade statyn:


"Men i de kungarnas dagar ska himlens Gud upprätta ett rike som aldrig i evighet ska gå under och vars makt inte ska överlämnas till något annat folk. Det ska krossa och göra slut på alla de andra rikena, men självt ska det bestå för evigt. Du såg ju att en sten revs loss från berget, men inte av människohänder, och att den krossade järnet, kopparn, leran, silvret och guldet. Den store Guden har nu uppenbarat för kungen vad som ska ske i framtiden. Drömmen är sann och tydningen tillförlitlig."

Daniel 2:44-45 


Vi har ju sett i våra historieböcker hur de tre första rikena har haft sin uppgång och sitt fall. Vi har sett hur Rom tog över landområdet som det fjärde riket och hur det aldrig riktigt blev störtat. Det liksom rann ut i sanden istället. Vi har också läst i bibeln om hur detta Romerska rike i den sista tiden kommer att återuppstå och inta hela jorden under ledning av Antikrist. Men efter tre och ett halvt år kommer Jesus själv att störta Antikrist och upprätta sitt tusenåriga rike på jorden. Så frågan är: Vilket rike vill du tillhöra?



Vi som studerar den sista tiden ser det här med en världsregering lite som ett godståg som tuffar emot oss. Det är något som måste komma. Det är lönlöst att försöka ställa oss i vägen och stoppa det. För det är utlovat i bibeln. Vad vi däremot kan göra är att hjälpa så många som möjligt från tågspåret. För det finns ett sätt att slippa allt det jag skriver om i den här serien. Ta emot Jesus som din frälsare så blir du räddad. 


"Eftersom du har hållit fast vid mitt ord om uthållighet, ska jag också bevara dig från den prövningens stund, som ska komma över hela världen för att pröva dem som bor på jorden."

Uppenbarelseboken 3:10




Fortsättning följer…



Allmänt, Andlighet, Apologetik, Bibel, Historia, Religion, Teologi | |
Upp